Gaan leven vanuit zijnskracht

#Rust vinden in de natuur

Gepubliceerd op 2 augustus 2023 om 16:30

Als kind vond ik het heerlijk om buiten te zijn. Hutten bouwen, in bomen klimmen, verstoppertje spelen of lekker naar het strand. Op het strand vond het ik heerlijk om schelpen te zoeken, vooral de mosselen waar parelmoer in zat. Prachtig vond ik dat. Door zo aandachtig te zoeken en schelpen te verzamelen, verdwenen de (nare) gedachten uit mijn hoofd.

Ik herinner me nog goed hoe fijn het was om daar tot rust te komen. Niet voor niets is het voor mij nog steeds de plek om naar terug te gaan op moeilijke momenten in mijn leven. Ik krijg weer rust in mijn hoofd en voel daardoor weer de verbinding met wat ik diep van binnen voel. Het geeft ruimte om antwoorden en oplossingen te vinden op de vraagstukken in mijn leven.

Juist op het strand aan zee kom je makkelijker tot rust omdat je daar dichter bij de natuur staat. Door de wind en het geluid van de golven waaien al je piekergedachten snel uit je hoofd. Laat die eindeloze maalstroom van sombere gedachten weg waaien door de wind. Het zijn maar gedachten die onophoudelijk komen en gaan. Hoe meer aandacht je eraan geeft, hoe groter de issue wordt.

Hoe fijn zou het zijn om die piekergedachten eens achter je te laten en rust in je hoofd te krijgen.

Boek een gratis kennismaking: info@strandcoachingmethond.nl

#strandcoaching #strandcoachingmethond #natuurcoaching #wandelcoach #natuurcoach #strandcoach #coachhond #spiegelcoaching #systemischcoachen