Gaan leven vanuit zijnskracht

#Familie opstelling met hulp van een hond

Familieopstelling met hulp van een hond
🌟Je hebt vast weleens gehoord van een familieopstelling. Door een familieopstelling kun je inzicht krijgen welke overtuigingen en gedragspatronen er in je jeugd zijn ontstaan. Deze gedragspatronen kunnen je in je dagelijkse leven behoorlijk belemmeren.
🌟Minder bekend is om een hond daarin mee te laten doen. Een hond heeft een positieve uitwerking op mensen en zorgt dat je stressniveau daalt waardoor je je meer kunt ontspannen. Een hond zal je ook bewust maken als je iets anders zegt dan je diep van binnen voelt. Zo wordt sneller en beter resultaat behaald uit een familieopstelling.
🌟Door de rustgevende werking van een sessie op het strand zul je je ook vrijer voelen wat een positief effect heeft op je persoonlijk proces.

✨️Beland jij steeds weer in bepaalde situaties of vervelende relaties en wil je inzicht krijgen welke onbewuste gedragspatronen er in je gezin van herkomst zijn ontstaan.
✨️Wil je meer verbinding voelen met jezelf en het kind in jezelf?
✨️Wil je verandering en transformatie in je leven?

Boek dan een gratis kennismaking: info@strandcoachingmethond.nl

#strandcoaching #familieopstelling #spiegelhond #coachhond #natuurcoach #verbinding

Lees meer »

#Rust vinden in de natuur

Als kind vond ik het heerlijk om buiten te zijn. Hutten bouwen, in bomen klimmen, verstoppertje spelen of lekker naar het strand. Op het strand vond het ik heerlijk om schelpen te zoeken, vooral de mosselen waar parelmoer in zat. Prachtig vond ik dat. Door zo aandachtig te zoeken en schelpen te verzamelen, verdwenen de (nare) gedachten uit mijn hoofd.

Ik herinner me nog goed hoe fijn het was om daar tot rust te komen. Niet voor niets is het voor mij nog steeds de plek om naar terug te gaan op moeilijke momenten in mijn leven. Ik krijg weer rust in mijn hoofd en voel daardoor weer de verbinding met wat ik diep van binnen voel. Het geeft ruimte om antwoorden en oplossingen te vinden op de vraagstukken in mijn leven.

Juist op het strand aan zee kom je makkelijker tot rust omdat je daar dichter bij de natuur staat. Door de wind en het geluid van de golven waaien al je piekergedachten snel uit je hoofd. Laat die eindeloze maalstroom van sombere gedachten weg waaien door de wind. Het zijn maar gedachten die onophoudelijk komen en gaan. Hoe meer aandacht je eraan geeft, hoe groter de issue wordt.

Hoe fijn zou het zijn om die piekergedachten eens achter je te laten en rust in je hoofd te krijgen.

Boek een gratis kennismaking: info@strandcoachingmethond.nl

#strandcoaching #strandcoachingmethond #natuurcoaching #wandelcoach #natuurcoach #strandcoach #coachhond #spiegelcoaching #systemischcoachen

 

Lees meer »

#Last van overprikkeling?

Last van overprikkeling?

Herken jij dit?

  • Je bent binnen aan het werk en moet je goed concentreren omdat het een lastig klus is. Plotseling wordt de rust verstoord doordat buiten een buurman met een bladblazer zijn tuin gaat schoonmaken. Je probeert het geluid te negeren maar dat lukt niet. Het geluid is keihard en je kunt je niet meer concentreren. Je wordt gewoon overspoeld door de herrie en je kunt je werk niet meer doen.
  • Je hebt afgesproken met een vriendin en als je bij haar binnenkomt voel je spanning. Het hangt in de lucht en je voelt het gelijk. Je vriendin hoeft niet eens te vertellen wat er aan de hand is want je weet al dat er iets mis is. Ze doet haar best om niets te laten merken maar ze is duidelijk niet in een goed humeur. Je wilt er niet gelijk naar vragen maar het voelt heel ongemakkelijk voor je en je vraagt af of je iets verkeerds heb gedaan. De spanning in de lucht is om te snijden en je hebt er echt last van.
  • Je hebt een feestje en je weet dat het er veel mensen zullen komen. Als je binnen komt, lijkt het alsof iedereen je aanstaart en je voelt je ongemakkelijk. De muziek staat hard aan en de mensen proberen boven de muziek uit een gesprek met elkaar te voeren. Je weet niet zo goed wat je moet doen en hoe je een gesprek moet beginnen. Als je een bekende ziet en erbij gaat staat, word je niet echt in het gesprek betrokken. Dan gaat het licht uit en worden er fel knipperde discolichten aangezet. De felle lichtflitsen doen zeer aan je ogen. De harde muziek, de lichtflitsen en zoveel mensen om je heen; het zijn teveel prikkels. Je kunt het niet aan en gaat naar huis.

Dit zijn een aantal situaties die hoog gevoelige mensen wel herkennen. Je ervaart (harde) geluiden, stemmingen en felle lichten extremer dan anderen en hebt daar veel last van. Je voelt je overprikkeld en hebt tijd nodig om ervan te herstellen. Het beste werkt dan dat je je terugtrekt en in rust en stilte de last van overprikkeling verwerkt.

Wil beter omgaan met de last van overprikkeling en daardoor meer rust en balans in je leven ervaren? Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismaking: info@strandcoachingmethond.nl

#overprikkeling #hooggevoeligheid #prikkels #overprikkeld #rustenbalans

Lees meer »

#MOET jij ook altijd zoveel?

#MOET jij ook altijd zoveel?

Heb jij ook zo'n stem in je hoofd die de hele dag zegt wat je 'moet' doen. Ik heb eigenlijk een hekel aan dat woord 'moeten' en wordt er een beetje dwars van. Ik 'moet' helemaal niks! Toch heb ik me heel lang laten opjagen door die stem in mijn hoofd en had totaal geen rust meer. Als ik even ging zitten, sprong ik na 3 seconde weer op om weer wat te gaan doen omdat die stem telkens een nieuwe klus bedacht. Zelfs 's nacht hield die stem in mijn hoofd me wakker waardoor ik ging piekeren wat ik de volgende dag allemaal 'moest' doen.
Door te luisteren naar die stem had ik nooit rust. Maar weet je, je hoofd een goede bediende (voor uitvoeren van taken) maar een slechte raadgever. 
Gelukkig ligt de tijd achter mij dat ik luister naar die stem in mijn hoofd. Mijn hoofd, hart en buik zijn weer in verbinding met elkaar en ik leef mijn leven naar mijn wensen en verlangens en niet naar de verwachtingen van anderen. Wil jij dat ook? Boek dan nu een gratis kennismaking: info@strandcoachingmethond.nl
#moet #moeten" #steminjehoofd #verwachtinganderen #piekeren #eigenleven

Lees meer »

#Ben jij een hoog sensitief persoon?

Ben jij een hoog sensitief persoon? 

Vraag jij je wel eens af waarom jij anders reageert op alledaagse situaties dan anderen? Vinden ze je dan een aansteller of overdrijver? Merk je dat anderen je daarom veroordelen? Voel je je daardoor ook niet-gezien en vaak eenzaam?

Herken jij dit?

Vermijden van drukke omgevingen

Geluiden, harde muziek of sterke stimulansen probeer je te vermijden. Als je teveel prikkels krijgt of teveel tegelijk doet, “draai” je door. Door geuren, geluiden of onderbrekingen raak je uit balans en ga je je irriteren. Mensen in je omgeving begrijpen jou irritatie niet en gaan zich aan jou irriteren en dat geeft je een ongemakkelijk gevoel.

(Werk)druk

  • Als je meer taken moet doen voel je onder druk gezet. Je wilt je het liefst op 1 taak concentreren en die dan zo goed mogelijk doen. Je bent creatief en ziet snel waar het probleem ligt en hoe je dat moet oplossen.
  • In een rustige omgeving waar je alleen kunt werken, presteer je het beste. Als dat niet het geval is, raak je snel gestrest en ben je niet meer in staat om productief of effectief te zijn.
  • Is er sprake van veel lawaai in je omgeving en worden er allerlei vragen aan je gesteld, blokkeer je en reageer je geïrriteerd en ben je moeilijk in de omgang met anderen.

Je neemt dingen persoonlijk op

Ervaringen of dingen die tegen je gezegd worden, neem je persoonlijk op door je empathisch vermogen. Op sociale onrechtmatigheden of onrechtvaardig gedrag reageer je sterk. Je richt je op details en het analyseren van non-verbale communicatie. Dat zegt vaak meer dan woorden. Daardoor weet je vaak wie te vertrouwen is of niet. Anderen storen zich daaraan en proberen het af te zwakken door te zeggen “het niet persoonlijk te bedoelen” maar daar trap jij niet in.

Rust en tijd voor jezelf nodig

In tegenstelling tot veel mensen kun je prima alleen zijn en zoek je juist de eenzaamheid op. Je hebt regelmatig momenten van rust nodig zodat je niet meer beïnvloed wordt door je omgeving. Mensen in je omgeving begrijpen vaak niet dat je een uitnodiging afslaat of even niet bereikbaar bent. Het is niet dat je geen tijd met ze wilt door brengen maar hebt meer tijd met jezelf nodig.

Wil jij meer weten over hoog gevoeligheid, mail mij voor een gratis kennismakingsgesprek: info@strandcoachingmethond.nl

Lees meer »